Mănăstirea Icoana

Aici este pământul pe care-l iubesc cel mai mult din toată lumea aceasta (Părintele Ioan Popescu)

Sfânta Mănăstire Icoana este așezată într-un cadru cu adevărat mirific, la poalele munților Parâng. Înființată în 1996 și terminată complet în 2014, această mănăstire este cea mai nouă din Gorj și se află în satul Cărpiniș, unul dintre sătucurile înșirate pe drumul ce duce dinspre Novaci spre șoseaua ce leagă Târgu Jiu de Petroșani.
Este un lăcaș mic, născut din dragostea pentru Dumnezeu a părintelui Ioan Popescu. Terenul pe care este construită mănăstirea provine dintr-o moştenire părintească a familiei preotului, care l-a donat BOR. Părintele Ioan Popescu este născut în Crasna dar stabilit în București, funcționând la biserica Icoanei și spune despre mănăstire că este cea mai mare realizare a vieții sale.
Arhitectura amintește de caracteristicile stilului brâncovenesc, picturile sunt în stil bizantin, pereții sunt infrumusețați de icoane dăruite în timp de către diverși credincioși.
Mănăstirea Icoana își sărbătorește an de an hramul pe 24 iunie, de praznicul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, aşezămâtul monahal aparținând Arhiepiscopiei Craiovei.